Flipperspel

Är du intresserad av att köpa flipperspel? Vi på spellagret har många på lager, men letar även efter specifika spel efter våra kunders behov.

Här är några vanliga frågor kring flipperspel. Läs gärna igenom dessa innan ni kontaktar oss.

Hur mycket kostar ett flipperspel?

Indiana Jones från 20.000 SEK

Allt mellan 2000 kr till 50 000 kr. Priset är en kombination av hur populärt och roligt ett spel är, dess skick samt hur stort utbud/efterfrågan det finns av en speciell titel. Om du är osäker så ställ en fråga på Svenska flippersällskapets forum för att få en uppskattning av priset. Oftast får du här en rättvis prisbild av de duktiga forummedlemmarna.

Vilka spel finns det?
På Internet Pinball Database så finns de allra flest spel listade. Det finns i dagsläget 5000 st unika titlar så det finns ett stort antal spel att välja mellan. Om du vill testa spelet på din PC innan du köper det för att få en uppfattning om regler och dylikt så kan du ladda hem Visual Pinmame som är en flipperemulator. Till Pinmame så kan du sedan ladda hem de flesta nya spelen (80-talet och framåt). Du laddar du hem spelets ROM:ar och lägger i en mapp i Pinmame-installationen.

Hur lagar man flipperspel?
Om man har intresset för att meka med mekaniska, elektroniska eller elektromagentiska prylar så är flipperspel precis på lagom nivå för att man ska kunna laga det mesta på egen hand. För lagningar blir man förr eller senare tvingad att utföra eftersom det är många rörliga delar i ett flipperspel som till slut går sönder. Oftast så kan även nybörjare laga de vanligaste och enkla felen. Är det något svårare fel så kollar jag runt på dessa källor.
a) Läser manualen och kollar upp vad det är för fel.
b) Läser pinball repair guides på nätet för ytterligare info.
c) Frågar om råd på Svenska flippersällskapets forum
d) Googlar eller söker i rec.games.pinball.

Den bästa källan för information om flipperspel i Sverige är Svenska flippersällskapets hemsida. Där finns många artiklar om flipper (bla kom-ihåg-lista-vid-spelköp) samt även ett mycket aktivt forum.